OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2023

INFORMATION 2023-03-31

Det börjar våras så smått här i trakten och påsken är här. Många tillbringar den i sitt fritidshus och passar samtidigt på att titta på lite alster från alla duktiga konstnärer här runt omkring.
Vi hoppas på ett härligt väder och önskar er alla en Glad Påsk! Ta det försiktigt på vägarna...

Driftsinformation.

* Vi har bytt ut den gamla transformatorkiosken i grönområdet mellan Korkvägen och Kavelvägen i Furuboda. Ett ganska omfattande arbete som nu är klart och marken här är återställd.
* Även transformatorkiosken på Billebacke har bytts ut till en ny.
* Vi har röjt längs med våra luftledningar med motorsåg i vår och avlägsnat sly, buskar och träd.
* Stormen Otto som drog in fredagen den 17 februari klarade vi utan några elavbrott.

Elstöd.

Det utlovade, och efterlängtade, Elstödet för oktober 2021-september 2022 är nu utbetalt.
Vi lämnade våra uppgifter av privatkunder och deras totala förbrukning under perioden tidigt till Försäkringskassan men förstod av samtal hit att ni trots det fick vänta ganska länge på utbetalningen vilket vi ju inte kunde rå för. Regeringen har utlovat ytterligare ett Elstöd för perioden nov/dec 2022, vilket ni kanske sett och hört i media, men i skrivande stund har vi inte så mycket information kring detta, hur & när?, mer än att Försäkringskassan ska administrera detta även denna gång.

Elpriser & avtal.

De befarade höga elpriserna under vintern har lyckligtvis varit förhållandevis låga om man jämför mot de skräckscenarier som målades upp i höstas med förväntade priser uppemot 5 kr/kWh!
Ni är många som i höst/vinter sparat in en hel del förbrukning genom olika åtgärder i era fastigheter och det är en stor del av anledningen. Lägre efterfrågan tillsammans med en mild vinter har pressat elpriserna nedåt och även 2023 har ju startat långt under de tidigare befarade prisökningarna. Marknaden är dock fortfarande orolig och dagspriserna varierar mycket under en månad vilket gör att vi, tillsammans med de flesta elhandelsbolagen, fortfarande inte erbjuder fasta elavtal ännu.

Vi har haft lite efterfrågan på timprisavtal och även om trenden i landet är att man byter tillbaka till månadsvägt Spot-pris så kan vi nu på begäran erbjuda timprisavtal till våra kunder. Har man inte en elbil eller en värmepump som man kan styra till ”billigare” timmar kan det dock vara ett dåligt val med ett högre månadspris totalt trots en hel del omställningar i sitt leverne vilket många vittnar om. Har ni frågor kring timprisavtal så hör gärna av er till kontoret på 044-351126 eller via mail.

App & Mina sidor.

I dessa oroliga tider med fokus på elpriser har ju många, som tidigare nämndes, sett över sin totala elförbrukning. Mina sidor via vår hemsida, www.oedf.se som ju fick ett uppdaterat utseende under hösten, har varit flitigt besökta där man ju bl.a. kan jämföra sin förbrukning mot föregående år.
Intresset lär ju inte minska och vi har därför i dagarna även lanserat en app till smartphones för våra kunder. Den finns nu att ladda ner på Appstore (IPhone) och Google Play (Android), gratis såklart.
Man loggar även här in med sitt kundnummer (4 siffror) och de fyra sista siffrorna i personnumret på den person som står på abonnemanget eller organisationsnumret för företag, föreningar o dyl.
För våra utlandskunder som saknar svenskt personnummer så ber vi er att ta kontakt med oss för att skapa ett lösenord så att även ni får tillgång till både Mina sidor och vår nya app.
Förutom förbrukning, fakturor och annan information så kan man här nu också se de aktuella elpriserna på Nordpool, elbörsen som är basen för prissättningen av månadens rörliga Spot-avtal.

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år tisdagen den 2 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd. Andelsägare är som vanligt hjärtligt välkomna för information om bl.a. föreningens verksamhet under året, årets ekonomiska resultat, personval m.m. enligt stadgeenlig dagordning.
Vi bjuder på fika efteråt och vill därför gärna att ni anmäler er per telefon eller mail till oss, tack?

Nyhetsbrev juni 2023 »