OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, juni 2023

INFORMATION 2023-06-30

Så är sommaren här igen och varje år förundras man över hur fort tiden går! Vår bransch har ju sedan förra sommaren verkligen varit i hetluften med höjda elnätsavgifter, höga elhandelspriser, dubbla elstöd från staten, fler och fler solceller och andra åtgärder av kunder för att få ner sin elförbrukning.
Just nu känns det lite lugnare så vi vill därför önska Er en riktigt skön och avkopplande sommar.
Obs! Ni har väl inte missat att vi har laddstolpar för elbilar på parkeringen vid Furuboda Kursgård!

Prissänkning av rörlig elnätsavgift fr.o.m. 2023-07-01.

Vi har från vårt regionnät, dvs den el som matas in till oss i Olseröd, fått en kraftig prissänkning på den rörliga överföringsavgiften med -7,92 öre/kWh. Man höjde denna vid årsskiftet pga en förväntad ökad kostnad för sina nätförluster. Under första halvåret har elpriserna stabiliserats och glädjande nog kan man därför nu istället sänka sitt inköpspris till Olseröds lokalnät enligt ovan.
Därför sänker vi såklart vår rörliga överföringsavgift mot våra kunder med motsvarande belopp.
För vanliga hushållskunder så medför detta att priset ändras från 18,96 öre/kWh till 11,04 öre/kWh från 2023-07-01. Nätnyttoersättningen för producenter sänks samtidigt också med -7,92 öre/kWh.
De fasta avgifterna är oförändrade och vad som händer framöver med elnätspriserna, såväl fasta som rörliga, beror mycket på den framtida elprisutvecklingen som vi får hoppas går i rätt riktning.

Driftsinformation.

Det har grävts ned fiberledningar på Åhultsvägen. Olseröds Elektriska har varit med i projektet och därför samtidigt lagt ned elkablar för att med tiden kunna ersätta befintliga luftledningar.

Även i Brostorp har det grävts ned fiberledningar. Vi har även här varit med och både förstärkt vårt lågspänningsnät samt ersatt luftledningar med markkabel. Vårt samarbete med C4 Bredband och Telarco fungerar mycket bra och vi kommer även framöver på flera ställen fortsätta samarbetet.

Elpriser & avtal.

Vi kan tyvärr fortfarande inte erbjuda några fasta elavtal, 1-2-3 år, även om marknaden stabiliserats. På längre sikt är det fortfarande oklara prognoser så det är rörliga Spot-priser som gäller. Vi kan ju numera även erbjuda timpris-avtal som ett alternativ till månadens medelvägda Spot-pris, det avtal som majoriteten av våra kunder har. Har ni frågor kring elavtal eller andra fakturafrågor så ring gärna kontoret på dagtid 07:00-16:00 under måndag-torsdag i veckorna på 044-351126.

App & Mina sidor.

Vi har fått många positiva reaktioner från våra kunder av vår nya app för smartphones som kom i våras. Den finns att ladda ner gratis i Appstore (Iphone) och Google Play (Android) och man loggar in med sitt kundnummer (4 siffror) och lösenordet (4 siffror) är de fyra sista i kundens personnummer. Nytt sedan senast är att man nu kan se sin förbrukning per dygn och per timme, vilket ju kan vara intressant. Dessutom finns här också numera aktuella elpriser från Nordpool redovisade per timme.
All denna information finns såklart också i Mina sidor via vår hemsida www.oedf.se

Adresser & telefonnummer.

Det är väldigt viktigt att vi har rätt uppgifter i vårt kundsystem om vi behöver nå er i något ärende.
Många har tagit bort sin fasta telefon numera och kanske även har nytt mobiltelefon-nummer?
Adresser är också viktigt även om man har e-faktura. På landsbygden har man genomfört rätt mycket justeringar av siffror eftersom man tagit bort kombinationen med ett kolon emellan, ex 320:50.
Kolla gärna era uppgifter, maila eller slå en signal, så går vi igenom det tillsammans så allt stämmer.

Öppettider i sommar.

Vårt kontor är bemannat hela sommaren måndag-torsdag på dagtid 07:00-16:00, dock ej vecka 31.
Under övrig tid svarar vårt beredskapslag på vårt nummer 044-351126. De hjälper er med eventuella fel gällande elnätets funktion. Har ni däremot problem inne i er fastighet ber vi er dock ta kontakt med en behörig elinstallatör och ett bra tips vid elavbrott är att alltid först kolla sin jordfelsbrytare, om man har en sådan, så den inte löst ut! Detta är ett väldigt vanligt fel i vår kontakt med kunder.

Nyhetsbrev september 2023 »