OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, september 2021

INFORMATION 2021-09-30

Hösten är här och löven på träden här börjar nu gulna så smått. Även denna sommar har vi sett mycket folk i trakterna och vi hoppas ni haft en skön ledighet tillsammans med familj och vänner.

Driftsinformation.

Vid Österlia Gård har vi ersatt den gamla stolpstationen med en ny plåtkiosk som också flyttats något längre upp längs Österliavägen. Vi har grävt ner ny grövre lågspänningskabel fram till Österlia gamla station för att förbättra spänningskvaliteten och även grävt ner nya lågspänningskablar längs med Österliavägen. De gamla luftledningarna i området har därefter raserats.

Vi har även raserat en gammal kortare luftledning på Långa vägen i Rigeleje.

Tidigt på morgonen lördagen den 28 augusti fick dessvärre Maglehem med omnejd ett strömavbrott.
Orsaken var ett problem med säkringshållare i Folkestorp som åtgärdades av vårt jourlag.

Arbetet med att byta ut våra gamla elmätare fortsätter under hösten. Många med en gammal invändig elmätare har i samband med bytet passat på att flytta ut denna i ett fasadskåp istället.
Har ni en gammal invändig mätare så hör gärna av er till oss när ni tänker besöka ert fritidshus i höst så tittar vi på en bra lösning tillsammans med er på plats.

Inför höst/vinter kommer vi att skoga vid våra luftledningar på vårt elnät. Har ni träd som står nära elledningarna eller ser något oroväckande i er omgivning så ta gärna kontakt med oss för åtgärder?

Byte av huvudsäkring.

Många ringer till oss vid ändringar av sin huvudsäkring vid såväl höjning som sänkning. Vi gör ju inte sådana arbeten utan man tar kontakt med en behörig elinstallatör för detta. Innan arbetet utförts ska elinstallatören skicka in en föranmälan till oss så vi därefter kan ändra i vårt system. Ansvaret ligger alltid hos fastighetsägaren men det är elinstallatören som utför ändringen och anmäler det till oss. Vi ändrar inte förrän vi fått anmälan från elinstallatören.
Vid säkringshöjningar som inte rapporterats kan man bli ersättningsskyldig retroaktivt. Branschens/Konsumentverkets Allmänna avtalsvillkor gäller och finns under fliken Elnät på vår hemsida. www.oedf.se

Man ska alltid anlita en behörig elinstallatör vid elarbeten i sin fastighet. Skulle något hända så kan det bli en väldigt kostsam historia när försäkringsbolaget utreder eventuella skador.

Elpriser & avtal.

Som ni säkert hört och läst i media på sistone så har elpriserna under sommaren/hösten fortsatt att stiga kraftigt och månadspriserna på det rörliga Spot-avtalet har inte varit så höga sedan 2010!
Alla de parametrar som påverkar elpriset pekar dessvärre på fel håll men de största orsakerna är låga vattennivåer i magasinen, låg vindkraft och minskad kärnkraft.
De fasta avtalspriserna hänger ju med i uppgången och för de som haft ett fast avtal har erbjudande om ett nytt sådant oftast mer än fördubblats! Det är såklart inte så lockande att teckna ett nytt avtal med dom förutsättningarna så många har, trots allt, valt ett rörligt Spot-avtal tills vidare. Man får hoppas att det vänder med höstens ökande blåst och högre nederbördsmängder.
Valet av elavtal är alltid kundens och det är väldigt svårt att just nu veta hur det ser ut om ett år.
Man ska dock tänka på att de nu kommande höst/vinter-månaderna oftast står för huvuddelen av de kilowatt-timmar man förbrukar under året vilket ju gör att man kan förvänta sig betydligt högre elräkningar framöver vid rörligt Spot-avtal, speciellt om prisutvecklingen fortsätter i ”fel” riktning. Vi uppdaterar vår hemsida varje vecka med aktuella priser på fasta avtalserbjudanden och här kan man även följa det rörliga Spot-prisets utveckling historiskt tillbaka i tiden. www.oedf.se/elhandel/
Svängningarna på elmarknaden har varit snabba och omtumlande så vi rekommenderar er därför att ta kontakt med oss så kopplar vi upp oss mot den nordiska elbörsen, NordPool, för aktuellt pris.

Tänk också på att alla oseriösa elhandlare nu ser chansen att lova guld och gröna skogar...

Nyhetsbrev december 2021 »