OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2021

INFORMATION 2021-03-31

Tänk att det nu har gått ett helt år sen vi först fick höra talas om nåt virus från Kina! Detta har sen förföljt oss och kanske kan vi nu se en ände så att vi får återgå till ”normalläge” till sommaren. Vi fick nyligen uppleva lite vinter här i bygden innan våren nu äntligen anlänt. När detta infoblad når er har vi ställt om klockan och firat påsk så nu är vi redo för ljusare tider och varmare temperaturer.

Driftsinformation.

I Lökaröd har våra luftledningar röjts och skogats. Detta gäller både låg- och högspännings-linjer.

I Lillehem har vi fått problem med en högspänningskabel som orsakat avbrott för våra abonnenter. Vi kommer att ersätta den gamla kabeln med en ny inom kort.

Vi är i full gång med att byta ut våra gamla elmätare mot nya. Glädjande nog är det många som haft en invändig mätare som nu passar på och flyttar ut mätaren i ett fasadskåp istället. Vi har grävt nya kablar in till de hus som valt att flytta ut sin mätare och har ni frågor kring detta så hör av er till oss.

Söder om Furuboda Kursgård finns det ett antal byggklara tomter som det nu byggs på. Detta innebär att vi får lite fler abonnenter på vårt elnät vilket vi såklart välkomnar.

På Brydestuevägen i södra Lökaröd har vi kopplat in en ny kabel samt bytt ut ett kabelskåp.

Vi håller på med att rita in vårt elnät på digitala kartor sedan en tid tillbaka. Vi är ungefär halvvägs i projektet som är tidskrävande men som är ett viktigt instrument i vår verksamhet.

Elpriser & avtal.

En del kunder hörde av sig om höga elräkningar under januari/februari, främst de med ett rörligt avtal. Vinterkylan gjorde ju att såväl förbrukad el som det rörliga elpriset stack iväg lite.
I februari var det rörliga elpriset 61,51 öre/kWh mot 24,82 öre/kWh samma månad ifjol!
Detta tillsammans ger ju också mer energiskatt och moms vilket såklart märks på elräkningen.
Med ett rörligt elavtal följer man ju elprisutvecklingen på elbörsen, Nordpool, såväl uppåt som neråt. Vill man undvika detta så är ett fast elavtal att föredra. Det avgörande är oftast årsförbrukningen och dess förbrukningsprofil där ju uppvärmningskostnaderna under vintertid står för den största delen.
Det är ju också då det finns störst risk för högre elpriser även om vi haft många milda vintrar tidigare.
Aktuella elpriser, inkl. miljövänliga avtal, finner ni alltid på vår hemsida och ni kan även ringa kontoret om ni har några frågor. Säkrast måndag-torsdag.

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 10 maj kl 19.00.
I skrivande stund, med de restriktioner som finns, så har inget slutligt besked tagits om utförandet.
Detta tas på ett styrelsemöte den 19 april och kommer därefter att kommuniceras ut via vår hemsida och via sedvanlig annons i Kristianstadsbladet lördagen den 24 april. Så håll ögonen öppna!
Andelsägare är som vanligt hjärtligt välkomna för information om bl.a. föreningens verksamhet under året, årets ekonomiska resultat, personval m.m. enligt stadgeenlig dagordning.

Kontaktuppgifter.

Vid vårt arbete med utflyttning av invändiga elmätare har det visat sig att vi haft fel telefonnummer i vårt system när vi försökt nå er! Detta har även hänt i andra brådskande ärenden.
Vet ni med er att ni kanske tagit bort ert fasta gamla telefonnummer och ersatt det med mobilnummer vore vi tacksamma om ni hör av er så vi kan justera detta i vårt kundregister.
Det finns plats för två stycken olika nummer och har ni en mailadress tar vi gärna även den.
Vi är ju inte kopplade till något adressändringregister så byter ni hemadress så meddela oss då också.
Hör av er via mail eller ring så kontrollerar vi era uppgifter i systemet. Tack på förhand!

Till sist. Många väljer numera att få sin faktura elektroniskt, som e-faktura i sin internetbank eller som e-post från oss. Även autogiro-dragning är en tjänst som är möjlig hos oss och som också ökar.

Nyhetsbrev juni 2021 »