OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, juni 2021

INFORMATION 2021-06-30

Vi har nu en sommar med semestrar framför oss som i år verkar bli något mer normal igen, vilket såklart glädjer oss alla. Vi hoppas verkligen att ni får njuta av den med fint väder och skön avkoppling i våra vackra trakter som nu ju upptäckts även av Ernst Kirchsteiger i hans sommarprogram i TV4.

Driftsinformation.

I Lillehem har vi grävt ner 800 meter högspänningskabel som ersatte den tidigare skadade kabeln.
Vi har också ersatt den gamla stolpstationen i Trunelän med en ny transformatorkiosk.
Lågspänningsnätet i detta område har också förstärkts i samband med grävarbetena.

I Österlia har vi också ersatt den gamla stolpstationen med en ny transformatorkiosk. Då kiosken nu är inkopplad har vi bättre möjlighet att utnyttja ringmatningen i Österlia. Den nya kiosken har brytare på in- och utgående kablar.

Vårt arbete med att byta ut våra gamla elmätare mot nya fortsätter. I samband med detta så har många som tidigare haft en invändig mätare passat på att flytta ut denna i ett fasadskåp istället.
Vi har grävt nya kablar in till de hus som valt att flytta ut sin mätare och tillhör ni dom som har en invändig mätare som ännu inte bytts så hör av er till oss för en bra lösning. Har ni ett fritidshus med en gammal invändig mätare så är vi tacksamma för info om när ni är på plats i sommar?

Elpriser & avtal.

Under vinter/vår har nivån på såväl fasta som rörliga elavtal legat betydligt högre än de senaste årens låga priser. Man brukar normalt se en sjunkande trend under vår/sommar men den har dessvärre inte infunnit sig i år och vi får nog tyvärr inrikta oss på lite högre elräkningar mot tidigare år.
Sommaren brukar vara en bra tid att se över sitt elavtal för att ”säkra” upp sig mot höga vinterpriser, speciellt om man har ett rörligt elavtal, med det ser inte ut att bli så i år. De rörliga avtalen har under våren varit mer än dubbelt så dyra som under 2020, en trend som dessvärre ser ut att fortsätta!
Orsakerna är det varma och torra väderläget, mindre blåst och därmed mindre vindkraft, kärnkraftsrevisioner, avvecklade kärnkraftverk samt ökade bränslepriser på världsmarknaden.
Förra årets välfyllda vattenmagasin och rikliga vårflod i kombination med pandemin gav rekordlåga elpriser. I vår/sommar är situationen dessvärre annorlunda så elräkningen har blivit betydligt högre än i fjol. Här i syd tillhör vi ju dessutom Elområde 4 som har de högsta elpriserna i landet vilket ju uppmärksammats en hel del i media under senare tid.
Ni ser all historik med aktuella priser på vår hemsida www.oedf.se under fliken Elhandel.

Konsumentverket och Energimarknadsbyrån varnar för att man tidigare aldrig fått in så mycket anmälningar om oseriösa elhandelsbolag som i år. Detta problem växer tyvärr och för att inte råka illa ut uppmanas man som kund därför vid uppringning med erbjudande om nytt billigt elavtal att:
* Avsluta samtalet direkt * Absolut inte svara på sms * Kontrollera Energimarknadsbyråns klagomålslista * Ifrågasätta påstående om att man samarbetar med Olseröds Energi AB.
Vi har nämligen inget samarbete med någon extern part gällande elhandel så det är en ren lögn.
”El till inköpspris” kan vara ett lockande säljargument men det innebär oftast en månadskostnad och diverse tilläggs-rader på fakturan. Orimliga uppsägningstider är också vanligt förekommande.

Öppettider i sommar.

Vårt kontor är bemannat hela sommaren måndag-torsdag på dagtid 07:00-16:00, dock ej vecka 31.
Under övrig tid svarar vårt jourlag på vårt nummer 044-35 11 26. De hjälper er med eventuella elnätsfel. Har ni problem inne i er fastighet ber vi er dock ta kontakt med en behörig elinstallatör.

Laddstolpar Furuboda.

Vi vill gärna påminna om att det finns möjlighet att ladda sin elbil vid Furuboda Kursgårds parkering.
Kanske kommer det gäster till er i sommar som vill ladda sin bil och då är detta en utmärkt lösning.
Här finns fyra platser med betalningslösning på plats i samarbete med Olseröds Energi och Eon.

Nyhetsbrev september 2021 »