OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2020

INFORMATION 2020-03-31

Det är så smått vår på gång i Olseröd med omnejd men någon större vårkänsla har dessvärre svårt att infinna sig i dessa tider när coronaviruset härjar runt i hela världen med nya tråkiga besked varje dag. Vi är ju en liten organisation och därmed extra känsliga men följer såklart elbranschens och våra myndigheters rekommendationer och är försiktiga i vårt dagliga arbete.
Vi vill önska alla en Glad Påsk. Var rädda om er så får vi hoppas på ljusare tider så småningom...

Driftsinformation.

I södra delen av Furubodavägen har det exploaterats nya tomter. För att dessa ska få el har vi ersatt befintliga luftledningar med grövre markkablar. Kommunens gatubelysning har också bytts ut till nya rörstolpar. I detta projekt har vi även samförlagt opto/fiber-rör för att kommunens bredband inte ska behöva gräva upp samma sträcka en gång till.

Längre norrut på Furubodavägen har vi också förberett för nya tomter. Här har vi uppfört kabelskåp så att det enkelt går att tillgodose de nya tomternas strömbehov.

I Folkestorp har vi grävt för ett nytt abonnemang till kommunens vattenverk.

Flera abonnenter har hörsammat vår vädjan att flytta ut invändiga mätare till nya fasadskåp vilket glädjer oss. Har ni en invändig mätare så hör gärna av er till oss för en lösning på detta?

I samarbete med kommunens bredbandsutbyggnad har vi under vintern samförlagt lågspänningskabel i Åhuskärr, Billebacke och i Österlia. När bredbandet grävde i Åhuskärr upptäcktes högspänningskablar som inte låg på betryggande djup. Denna sträcka på 400 m har nu grävts ned.

Vi har ju under vinter/vår haft en del stormar. Normalt klarar vi oss utan avbrott men vi har vid några få tillfällen haft några korta strömavbrott för våra abonnenter vilket vi såklart beklagar.

Elpriser & avtal.

Vi har under en mild vinter med låg efterfrågan på el och välfyllda vattenmagasin sett väldigt låga månadspriser på det rörliga Spot-avtalet. Vinterpriserna har faktiskt varit rena sommarpriser!
De fasta priserna har dock inte sjunkit lika lågt och vad som händer framöver är svårt att sia om?
Ni finner alltid aktuella elpriser och historik kring dessa på vår hemsida och har ni funderingar så är ni givetvis alltid välkomna att höra av er till oss på mail eller telefon. Säkrast dagtid: måndag-torsdag.

Kontaktuppgifter.

Vi märker ibland när vi vill nå våra abonnenter i olika frågor att vi har inaktuella uppgifter i vårt kundsystem! Många har numera tagit bort sin fasta telefon och ersatt denna med mobiltelefon istället och ibland kanske man även har bytt ut sitt mobiltelefonnummer mot tidigare?
Vi vore tacksamma om ni vill kolla upp så vi har aktuella uppgifter i vårt system?
Ni kan se på Mina sidor via hemsidan www.oedf.se vilka uppgifter som vi har eller så slå en signal till kontoret så uppdaterar vi detta. Vi har möjlighet att lägga in två aktuella telefonnummer i vårt system. Har man en mailadress är vi tacksamma även för den? Tack på förhand!

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 4 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd.
Vi hälsar alla andelsägare hjärtligt välkomna för information om bl.a. föreningens verksamhet under året, årets ekonomiska resultat, personval m.m. enligt stadgeenlig dagordning.
Efter avslutad stämma bjuds det på fika. Vi är som vanligt tacksamma för besked om deltagande med tanke på beställning av kaffe/kaka? Tack på förhand och välkomna!

Tillhör ni någon riskgrupp eller inte känner er helt friska ska ni naturligtvis avstå från att delta. Vi reserverar oss för ytterligare restriktioner som kan göra att vi tvingas ställa in under rådande omständigheter. Vi kommer då att informera om detta på vår hemsida och i Kristianstadsbladet.

Nyhetsbrev juni 2020 »