OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, juni 2020

INFORMATION 2020-06-30

Det är äntligen sommar och semester för många här nu på vårt elnätsområde. En väldigt speciell sommar såklart pga pandemin som dessvärre fortsätter och gör att våra liv inte riktigt är som vanligt. Vi får hoppas att det går på rätt håll och att vi så småningom kan umgås lite mer normalt med våra nära och kära. Vi vill önska Er alla en riktigt skön sommar med härligt väder och skön avkoppling.

Öppettider i sommar.

Vårt kontor är bemannat hela sommaren i år på dagtid 07:00-16:00, dock med lite reducerad styrka under juli/augusti. Pga pandemin avböjer vi oss från besök men ni får gärna ringa oss såklart.
Vårt jourlag svarar alltid i telefon efter kontorstid vid eventuella fel på elnätet.
Har ni ett fel inne i er fastighet ber vi er dock ta kontakt direkt med er elinstallatör för avhjälpning.

Driftsinformation.

I södra Lökaröd har vi ersatt gamla luftledningar med kablar i mark. Det är Per Pers väg, Grusvägen och Kärrvägen som fått nya ledningar. Här är nu C4 Bredband intresserade av att bygga ut sitt fibernät även om vi här är inne i Tomelilla kommun. På de sträckor vi grävt för el har vi även grävt ner tomrör till C4 Bredband i förebyggande syfte så det inte ska behöva grävas en gång till.
De gamla luftledningarna finns dock kvar eftersom Skanova har sina teleledningar i samma stolpar och inte var intresserade av att gräva ner dessa.

Vi är i full gång med att byta ut våra gamla elmätare till den nya generationens mätare. Ett arbete som kommer att fortgå under hela året. I samband med detta är det många abonnenter som passar på att flytta ut sina invändiga mätare vilket glädjer oss. Vi har därför lagt stor kraft på att förlänga kablar och även gräva nya ledningar för att på bästa sätt hjälpa till med att få bort de invändiga mätartavlorna. Har ni en invändig mätare så hör gärna av er till oss för en lösning på detta?

Vi har haft ett kabelarbete i norra Lökaröd till ett nytt abonnemang för en villa.

Elpriser & avtal.

Elpriserna har varit ganska stabila under lång tid och de rörliga priserna har legat riktigt lågt i vår. De senaste veckorna har det dock pratats om elbrist och om stigande elpriser i media. Vindkraftsproduktionen har varit väldigt låg och ett flertal av våra kärnkraftverk har haft revision vilket gjort att reservkraftverket i Karlshamn fick starta upp. Det har ännu inte påverkat priserna nämnvärt men det finns säkert anledning att hålla koll på vad som sker framöver?
Ni är alltid välkomna att höra av er med era funderingar kring ert elavtal till kontoret och aktuella priser för fasta 1-, 2- och 3-årsavtal finner ni alltid på vår hemsida liksom aktuellt pris/historik för det rörliga Spot-avtalet. Har man ett fast avtal som löper ut får man alltid ett nytt avtalserbjudande men har man ett rörligt Spot-avtal så förlängs detta automatiskt ett år i taget utan nytt erbjudande.
Man kan dock aldrig hamna på något dyrt Anvisningsavtal hos oss. Dessa är avskaffade sen många år.
Har ni en annan extern elhandlare hjälper vi såklart er med att byta tillbaka till oss.

Informationsblad

Detta brev med lite information skickar vi ju ut till alla våra abonnenter kvartalsvis.
För er som har vanlig brevfaktura per post bifogas ju informationsbladet med elräkningen.
För er som valt e-faktura i er internetbank eller e-postfaktura till er mailadress, ni har ju fått dessa informationsblad skickade i ett separat brev per post vid dessa tillfällen.

Från nästa kvartal, dvs med septemberfakturan, kommer informationsbladet att bifogas som ett ”extra-blad” till alla er med e-faktura och e-postfaktura. Separata utskick till dessa grupper upphör alltså och anledningen är höjda portoavgifter + att vi vill göra en god gärning för vår miljöpåverkan.

Informationsbladen finns alltid även att läsa på vår hemsida och för er med vanlig brevfaktura blir det ju ingen skillnad. Ni kommer även i fortsättningen att få detta tillsammans med er elfaktura.
Vi får mycket positiv respons från er och kan ju nå ut med viktig information så missa inte dom!

Nyhetsbrev september 2020 »