OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, december 2020

INFORMATION 2020-12-31

Vi har nu lämnat ett väldigt märkligt år bakom oss som naturligtvis ingen glömmer i första taget.
Många uppoffringar har gjorts i det sociala livet men med vaccineringen ser vi nu en ljusning i vår.
Vår verksamhet har trots allt rullat på, som ni kan läsa om nedan, även om restriktioner gjort att det t.ex. numera sker mycket digitala möten via datorn istället för att samla branschfolk på ett ställe.
Utomhusarbeten har kunnat fortgå ganska normalt eftersom ju vintern inte riktigt nått Skåne än.
Vi vill nu passa på att önska våra abonnenter ett riktigt Gott Nytt År och en god fortsättning på 2021!

Driftsinformation.

I Södra Lökaröd har vi grävt längs med Genvägen och Tallundavägen. Här är det gamla luftledningar som ersatts med grövre markkablar.
Tillsammans med elkablarna har vi även grävt ner opto-rör för fiber till samtliga hus längs vägarna. Detta är gjort för C4 Bredbands räkning. Tyvärr kommer den gamla luftledningen att stå kvar eftersom Skanova har telekablar kvar i dessa stolpar.
När C4 Bredband i egen regi grävde för fiber längs Myrestadsvägen och Brydestuevägen passade istället vi på och fick med ny elkabel i samma grävschakt med deras opto-rör.
Samarbetet med C4 Bredband har fungerat mycket väl och vi har hjälpt varandra där det passat.

I Rigeleje har vi förstärkt lågspänningsnätet på Nils Pers väg då kabel grävts ned från Nils Hans väg.

Vi har även fått fem nya abonnemang på vårt elnät i bl.a. Furuboda- och Lökaröds-området.

Vi har varit förskonade från stormar i höst men vårt arbete med att röja vid luftledningar fortgår ändå. Vi är som vanligt tacksamma för observationer där träd står nära elledningar antingen på er egen tomt eller i er närhet? Fällda träd, buskar och sly tillhör markägaren.

Vi vill tacka alla abonnenter med invändiga elmätare som valt att flytta ut dessa i fasadskåp i samband med bytet till ny mätare. Vi hjälper till med lösningar för detta och ni som inte har bytt er invändiga elmätare får gärna höra av er till oss så tittar vi på detta tillsammans på plats?

Höjd energiskatt.

Regeringen beslutade den 12:e november om indexuppräkning av energi- och koloxidskatter för 2021. Detta innebär att energiskatten höjs med 0,3 öre/kWh till 35,60 öre/kWh från 2021-01-01.

Vi kan i tillägg också informera om att våra elnätspriser är oförändrade sedan 2019-01-01.

Miljövänliga elavtal/Elpriser

Från årsskiftet är vi stolta att kunna erbjuda fasta elavtal med miljövänlig förnybar el med ursprungsgarantier av sol-, vind- och vattenkraft. Vi har ju även tidigare haft miljövänliga val på förfrågan men kommer nu att marknadsföra dessa på vår hemsida och även via utskick till kunder vars fasta avtal löper ut. Vi vill ju gärna också dra vårt strå till stacken med ett ”grönt” alternativ.
Prisskillnaden mellan ett ”vanligt” elavtal, baserat på residualmixen, och ett miljövänligt har på senare år minskat i takt med utbyggnaden av framförallt vindkraften, men även solkraften har ökat.
Detta avser endast de fasta 1-/2-/3-årsavtalen och har ni frågor kring detta så hör gärna av er?

Gällande elpriser generellt så har vårens väldigt låga priser i höst ökat lite. Dock är nivån betydligt lägre än motsvarande månadspriser 2019. Medelpriset på det rörliga Spot-avtalet är också det lägsta på flera år. All historik och aktuella rörliga/fasta priser finner ni alltid på www.oedf.se/elhandel/

Laddstolpar.

I samarbete med Eon kan nu Olseröds Energi även erbjuda laddning av elbilar. I hörnet av parkeringen på Furuboda Kursgård finns nu fyra laddplatser för elbilssladdning. Vi har grävt ned nya ledningar för att möjliggöra detta och inom kort kommer även skyltar på plats för att tydligt markera dessa fyra parkeringsplatser. Detta är som sagt i samarbete med Eon där instruktioner, information om bl.a. betallösningar finns på laddstolparna eller via deras hemsida www.eon.se/elbil/ladda/
Man erbjuder en app för smartphone som underlättar betalningar och även visar alla laddplatser.

Nyhetsbrev mars 2021 »