OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, december 2019

INFORMATION 2019-12-31

När ni läser dessa rader har vi lämnat 2019 bakom oss. Vi hoppas ni haft ett trevligt firande av såväl jul-, som nyårs-helg. Många har ju kanske njutit av lite extra ledighet i år eftersom helgerna ”passat bra” i almanackan. Vi önskar alla våra abonnenter en God Fortsättning på 2020!

Driftsinformation.

I samarbete med kommunens bredbandsutbyggnad har vi under hösten passat på att gräva ner lågspänningskablar i Österlia och Maglehem.

I vår mottagningsstation i Olseröd pågår sedan en tid utbyte av reläskydd och ljusbågsvakter. En ganska stor investering som beror att den gamla utrustningen faller för åldersstrecket.

Vi har gjort förstärkningar i transformatorkiosken i Böke pga högre effektuttag.

Vi har nu, som vi nämnt i tidigare infoblad, påbörjat byten av våra elmätare på vårt område.
I dagsläget har vi bytt ut ca 170 st, mestadels i Myrestads-området men även lite på andra håll.
Mätarna byts av Henrik tillsammans med några medlemmar från vårt jourlag som ju är väl bekanta med vårt område. Arbetet med detta kommer fortsätta under vinter/vår och till er som har en invändig mätare påminner vi återigen om vårt fortlöpande arbete med att flytta ut dessa till utvändiga skåp. Hör av er till oss så hjälper vi till med förslag på detta?
Vi vill också uppmärksamma er att vid bytet sker ett kort strömavbrott vilket kan vara bra att veta om man t.ex. har ett larm installerat. Vi har dessvärre ingen möjlighet att meddela exakt dag och tid när just Ert mätarbyte sker och hoppas ni har överseende med detta.
Har ni frågor kring ert kommande mätarbyte så hör naturligtvis av er till oss?
Har ni en invändig mätare i ert fritidshus och planerar att åka dit så meddela gärna oss innan så vi kan komma in och göra mätarbytet när ni är på plats.

Vinter/vår innebär också som vanligt att vi röjer träd och buskar under, och invid våra ledningar. Ni får gärna höra av er till oss om ni har egna observationer i detta ämne så vi kan åtgärda dessa innan något allvarligare händer. Alla fällda träd och buskar tillhör markägaren.

E-faktura/epost-faktura.

Tyvärr så hör kunder ganska ofta av sig om att PostNord inte levererar posten till rätt adress, i rätt tid och att man därför ibland helt saknar sin faktura. Många kunder väljer därför att ändra sin pappersfaktura i brevlådan till e-faktura i sin internetbank eller som epost-faktura i sin mailbox.
Detta för att undvika onödiga påminnelser och för att välja ett säkert miljövänligt leveranssätt.
Gällande e-faktura så gör ni detta själva enkelt i er internet-bank där Olseröd finns med under kategorin Elbolag men vi hjälper er gärna med detta om ni tycker det är krångligt.
E-postfaktura registrerar vi till er från kontoret, så bara hör av er så löser vi det också.

Elpriser & avtal.

Nivån på elpriserna under hösten har varit ganska stabil med väldigt små variationer.
Gällande de rörliga priserna så har de legat betydligt lägre under hösten 2019 jämfört med 2018 då ju extremsommaren ställde till det rejält. Det är dock fortfarande en bra bit ner till de nivåer som vi hade under åren 2014-2017 och branschen ser dessvärre inte att vi kommer ner dit igen och menar att vi nog bör vänja oss vid högre elpriser framöver jämfört med dessa åren.
Aktuella fasta avtalspriser, 1-2-3 år, finner ni alltid på vår hemsida tillsammans med det rörliga priset och historiken kring det. Ni som har ett fast avtal som går ut får alltid ett nytt erbjudande medan ni som har ett rörligt avtal får förlängt det rörliga med ett år i taget om man inte hör av sig för att binda.
Vad som är rätt val beror på flera faktorer t.ex. total årsförbrukning, uppvärmning, utnyttjande m.m. men detta brukar vara två bra hållpunkter vid val av elavtal:

  • Välj ett fast avtal om du vill vara säker på vad din el kostar framöver utan överraskningar.
  • Välj ett rörligt avtal om du vill ha ett elpris som följer marknadsutvecklingen på Nordpool.

Nyhetsbrev mars 2020 »