OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2017

INFORMATION 2017-03-31

Våren börjar så smått anlända men temperaturerna har hittills hållit sig på ganska låga nivåer. Förhoppningsvis stiger dessa redan till påskhelgen som ju strax är på gång!
Som vanligt är det då mycket folk i rörelse i vårt nätområde med den årliga konstrundan och många passar även på att se till sitt fritidshus inför säsongen så ta det försiktigt på vägarna.
Vi vill önska Er Alla en riktig Glad Påsk där förhoppningsvis även solen är gul!

Driftsinformation.

Vi har under vintern förstärkt vårt lågspänningsnät i Erwes väg, Hommevägen, Buevägen och Kättingvägen i Furuboda-området samt i Nils Hans väg i Juleboda-området. Dessa arbeten har gjorts i samarbete med C4 Bredband. Vi har också förlagt nya ledningar i Rigevägen och Rigelejevägen.

En äldre luftledning i Lökaröd har tagits bort (S4047).

Maglehems kyrka har fått nya ledningar för sitt ökande behov.

Termografering med värmekamera har gjorts på vårt nät och visade endast ett litet fel.

Till er som har invändiga mätare eller äldre mätarskåp: Hör gärna av er så tittar vi på gemensamma lösningar för att få ut mätarna i fasadskåp eller markskåp.

Tänk på att ni som fastighetsägare har ansvaret då ni anlitar elektriker att denne innehar giltig elbehörighet. Detta kan ni enkelt kontrollera via internet på Elsäkerhetsverkets hemsida, www.elsakerhetsverket.se eller följ länk på OEDF:s hemsida www.oedf.se

Elpriser & avtal.

Efter en höst/vinter med ganska höga rörliga spotpriser så sjunker nu nivån på dessa med årstiden. De fasta avtalsnivåerna fortsätter att ligga lågt så har ni en hög förbrukning vintertid med uppvärmning kan det vara idé att binda priset inför kommande vintrar och därmed säkra lite lägre elräkningar under denna period. Har ni ett rörligt Spotavtal kan ni när som helst binda till ett fast avtal. Har ni redan ett fast avtal får ni alltid i god tid ett erbjudande om förnyelse från oss per post. Aktuella priser finner ni alltid på vår hemsida eller ring kontoret så hjälper vi er.
Ni, ganska få, som har en extern elhandlare hjälper vi också att byta tillbaka till ert ”eget” elbolag. Det finns många fördelar att ha allt samlat på en och samma faktura och vi har marknadsmässigt bra priser och erbjuder även grön el vid förfrågan. Vi har ett flertal abonnenter som bytt tillbaka efter att de tidigare nappat på telefonförsäljare och det visat sig att det inte alls blev så billigt som utlovat!

Förbrukningsstaplar.

På senaste fakturan kan ni på baksidan se er förbrukning månadsvis i stapeldiagram, inkl siffror i kWh, för jämförelse med tre kalenderår 2015-2017. Denna information, tillsammans med mycket annat, finns också på Mina sidor som ni når med inloggning via vår hemsida www.oedf.se.

Adressändringar.

i är inte anslutet till något automatiskt adressregister och är därför tacksamma om ni alltid meddelar adressändringar direkt till oss via mail eller samtal? Detta gäller även telefonnummer och e-mail. Det är viktigt att vi har rätt uppgifter i vårt system om vi behöver ta kontakt med er.

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 8 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd.
Vi hälsar alla andelsägare hjärtligt välkomna för information om bl.a. föreningens verksamhet under året, årets ekonomiska resultat, personval mm enligt stadgeenlig dagordning.
Efter avslutad stämma bjuds det på fika. Det krävs ingen anmälan men vi är som vanligt tacksamma för besked om deltagande med tanke på beställning av kaffe/bröd? Tack på förhand och välkomna!

Avstämning av elmätare.

Vi kommer under våren att genomföra kontrollavläsningar av samtliga elmätare på vårt nätområde.
Våra mätare är nu 10 år gamla och har klarat alla årliga nationella kontroller utan en enda anmärkning. Vi samlar ju in alla mätvärden elektroniskt men vill ändå göra denna avstämning av utrustningen i mätarskåpet och är därför tacksamma för lätt åtkomst till detta.
 

Nyhetsbrev juni 2017 »