OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, juni 2017

INFORMATION 2017-06-30

Öppettider i sommar.

Vårt kontor är öppet och bemannat hela sommaren måndag-torsdag mellan kl 07:00-16:00 förutom vecka 29, mellan 27/7-21/7. Vårt jourlag svarar på övrig tid i telefon för eventuella fel på elnätet.
Har ni elfel inne i er fastighet så ber vi er dock ta kontakt direkt med er elinstallatör.
Vi önskar er alla en riktig skön sommar och ledighet och hoppas att solen kommer inom kort...

Driftsinformation.

Det har bytts en del äldre mätarskåp på vårt nätområde. Har ni en invändig elmätare eller äldre mätarskåp så hör gärna av er till oss för gemensamma lösningar kring detta.

I samband med C4 Bredbands fiberläggning i Furuboda-området har vi samarbetat i grävarbeten.
På Monsunvägen och dess sidovägar, Kulingvägen, Vindpustvägen, Kultjevägen, Passadvägen, Trombvägen och Lågtrycksvägen, har vi grävt ner nya ledningar.
Även Skeppsvägen/Loggvägen har fått ny förstärkning på lågspänningsnätet.

I Lillehem/Trunelän har vi haft problem med en luftledning. Denna har därför ersatts med nedgrävda ledningar. Det har även bytts ut en del mätarskåp i samband med detta arbete.

Vi påpekar än en gång att det alltid är fastighetsägaren som är ansvarig för att anlita en elektriker med giltig elbehörighet. Det finns tyvärr fall i landet som slutat illa p.g.a. bristande kompetens hos anlitad elektriker. Försäkringar gäller inte om man inte anlitat en behörig elektriker.
Ni kan enkelt kontrollera detta på Elsäkerhetsverkets hemsida www.elsakerhetsverket.se
Det finns även en direktlänk på OEDF:s hemsida, www.oedf.se

Elpriser & avtal.

Priset på fasta avtal ligger på en fortsatt låg nivå medan det rörliga priset, Spot, legat något högre jämfört med fjolårets noteringar. Utvecklingen följer ni bäst på vår hemsida under fliken Elhandel.
Hör av er till kontoret och teckna ett elavtal med er ”egen” elhandlare liksom nästan 85% av våra abonnenter gjort. Då stärker vi tillsammans också Olseröds Elektriskas framtida verksamhet.
Har du idag en extern elhandlare så hjälper vi dig gärna att byta tillbaka till oss. Viktigt i detta sammanhang är att ta reda på från vilken dag ni är ”fri” att byta utan eventuella brytkostnader?
Hos oss tillkommer inte ett flertal ”extra debiteringsrader”, vilket förekommer hos flera elhandlare.
I vårt erbjudna pris ingår alltid elcertifikat, elområdesavgift, påslag och andra ev. avgifter.
Liksom de flesta andra elhandlare tar vi dock ut en fast avgift, i vårt fall 291 kr/år + moms.
Har ni frågor kring ert elavtal så är ni alltid välkomna att ringa kontoret.
Rent statistiskt väljer flertalet av våra kunder ett 3-årsavtal eller ett rörligt avtal hos oss.

Höjd energiskatt.

Staten höjer energiskatten på förbrukad el med 3 öre fr.o.m. 2017-07-01, från 29,5 öre/kWh till 32,5 öre/kWh. Detta är en del i den breda energiuppgörelse som gjorts i riksdagen över blockgränserna.

Tips.

Ni vet väl om att ni kan få er elfaktura från oss som e-faktura i er internetbank eller på mail/e-post? Ett bra alternativ med tanke på de larm som kommit om bristande brevutdelning i landet.

Ni hittar oss i listan över elleverantörer i er internetbank där ni också kan välja autogiro som betalningsalternativ. Fler och fler kunder utnyttjar dessa tjänster hos oss vilket också kan vara bra när man flyttar till sitt fritidshus på sommaren eller åker på semester.
Ni har också möjlighet via vår hemsida www.oedf.se att logga in på Mina sidor. Där finner ni en hel del information om ert elabonnemang såsom avtal, förbrukning, fakturor mm. Ni loggar här in med ert kundnummer och de fyra sista siffrorna i ert personnummer. Det är dock viktigt att personnumret finns registrerat i vårt register annars fungerar det inte. Hör av er till kontoret vid ev. frågor.

Nyhetsbrev september 2017 »