OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, september 2017

INFORMATION 2017-09-30

Hösten har nu anlänt till Olseröd och tyvärr så blev väl inte sommaren riktigt som man önskade i år!
Det var ju så att vid vissa perioder så var man tvungen att sätta på lite värme och därmed så steg elförbrukningen något mot normalt.
Grillen var väl heller inte riktigt igång lika mycket som vanligt?
Vi hoppas därför på en skön höst med behagligt klimat framöver...

Driftsinformation.

Vi har nu färdigställt samförläggningsarbetena på Skeppsvägen och dess sidovägar i Furuboda-området. Några kabelskåp har vi behövt byta ut för att de nya kablarna ska kunna kopplas in.

Vi håller sedan en tid tillbaka på och läser av samtliga elmätare för att försäkra oss om att vår insamlade fjärravläsning överensstämmer med verkligt mätvärde.
Tänk på att alltid hålla ert mätarskåp tillgängligt. Hänglås eller inbyggnationer tillåts inte!

Vi kommer, som vanligt, under hösten och vintern 2017/2018 röja träd och buskar under, och invid våra ledningar. Fällda träd och buskar tillhör markägaren. Har ni egna observationer kring detta ämne så hör gärna av er till oss för åtgärder innan höstvindarna får tag i dessa?

Under hösten påbörjas kabelarbeten i Södra Lökaröd och Myrestad.
Detta är ett led i det tidigare arbetet med att ersätta gamla luftledningar med ny markkabel.
Vi har i samband med detta erbjudit de bredbandsoperatörer som försöker etablera sig i området om att få nedgrävda bredbandsrör när vi lägger ner vår elkabel.

Elpriser & avtal.

De rörliga elpriserna har under en längre tid legat lite högre än fjolårets jämförbara priser.
Det kan därför vara en god idé att inför vintern binda sitt elpris eftersom ett 1-, 2- eller 3-årsavtal f.n. ligger under septembers rörliga elpris som slutade på 41,27 öre/kWh. Efter några år av låga rörliga priser, med bl.a. rekordåret 2015, är nu tendensen något uppåt så det tål att tänkas på...?
För dig med ett rörligt avtal så har troligen din elfaktura blivit något dyrare på sistone, p.g.a. ovan nämnda stigande priser och med den höjda energiskatten, + 3 öre/kWh, från 2017-07-01.

Vi vill än en gång påminna om att på vårt erbjudna elpris tillkommer inga "extra" rader med olika former av avgifter såsom elcertifikat, elområdesavgift eller andra debiteringar. Dessa är alltid inkluderade i vårt elpris. Förutom en årsavgift på 291 kr/år, som också är låg i förhållande till andra bolag, så tillkommer endast statens avgifter, d.v.s. energiskatt och moms.
Detta är väldigt viktigt att ta i beaktande då vi fått ett flertal exempel på lite olika debiteringsrader från kunder med en extern elhandlare som numera bytt tillbaka till sitt "eget" elhandelsbolag igen.
Det är också ganska vanligt att man blir erbjuden ett lägre elpris men istället får en ny månadsavgift!
Till de få abonnenter hos oss som tidigare valt en extern elhandlare gjordes därför ett utskick för ett tag sedan och vi är glada att vi fått så god respons på detta i form av mail och samtal.
Många har upptäckt att det faktiskt inte blev så mycket billigare, som exempelvis telefonförsäljaren lovade, utan nu återvänder och tecknar ett nytt elavtal med oss igen vilket såklart glädjer oss.
Har ni frågor eller behöver hjälp med något kring ert elavtal så hör gärna av er till kontoret.
Aktuella elpriser och mycket annat finner ni på vår hemsida www.oedf.se

Elnätspriser.

Vårt regionnät, d.v.s. Eon, har återigen aviserat en prishöjning från årsskiftet.
Liksom fjolårets är även denna ganska kraftig efter ett flertal år med oförändrade elnätspriser.
Vår policy är att alltid hålla låga priser till våra abonnenter men vi måste såklart räkna på detta och följden kommer därför att bli justerade elnätspriser från 2018-01-01.
De tre stora ”jättarna” i landet har ju annars fått mycket kritik i media för sina kraftiga höjningar under senare år medan vi på Olseröds Elektriska bara höjt elnätspriserna marginellt ifjol.
I jämförelse med liknande landsbygdsnät står vi därför oss mycket väl och är klart billigast. Vi återkommer med information på vår hemsida så snart det är klart och även i nästa informationsblad.

Nyhetsbrev december 2017 »