OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, september 2015

INFORMATION 2015-09-30

Hösten är här igen och färgerna på trädens löv övergår nu så sakta från grönt till gult.
Sommaren vi lagt bakom oss gav kanske inte så mycket sol och värme som vi önskat men vi hoppas ändå att ni haft en fin ledighet med mycket avkoppling och umgänge med familj och vänner.
Den 25:e oktober ställer vi tillbaka våra klockor så då är sommartiden definitivt över för denna gång.

Nya abonnenter.

Vi har under vår/sommar/höst haft en hel del ägarbyten och överlåtelser av fastigheter på vårt elnätsområde och vill därför passa på att önska alla nya abonnenter varmt välkomna hit och framförallt då till Olseröds Elektriska. Vi är ju ett litet lokalt elnätsföretag, som även säljer el via vårt dotterbolag, som har stor lokal kännedom i området med hög servicenivå bl.a. med dygnet runt-jour.
Vi får mycket beröm av våra abonnenter, vilket vi är stolta över, så prata gärna med era nya grannar om oss och besök eller ring oss om ni har några elfrågor gällande er nya fastighet.
Ni kan också via vår hemsida www.oedf.se logga in på Mina sidor och få en hel del information där.

Elpriser & avtal.

Elpriserna på såväl de rörliga och fasta avtalen har på senare tid legat historiskt lågt och just nu ser man inga orosmoln på himlen gällande framtidens prisnivåer. Har man lite högre elförbrukning under vintermånaderna, framförallt pga uppvärmning, kan det dock vara ett bra val med ett fast avtal för att vara säker på vad elen kostar utan några överraskningar. Väljer man ett rörligt avtal följer elpriset marknadsutvecklingen på elbörsen (Nordpool) och priset varierar då månad för månad där en grundregel är att priserna på vår/sommar ofta är lägre och priserna för höst/vinter är något högre.
Valet är alltid kundens och vad som är rätt eller fel är dock inte alltid så lätt att gissa i förväg?
På vår hemsida www.oedf.se finner ni alltid våra senaste aktuella prisangivelser inklusive historik.
Vi är väldigt glada att ca 85% av våra abonnenter fortsatt väljer Olseröds Energi som sin elleverantör. De flesta av våra abonnenter äger ju andelar i föreningen och därmed också i dotterbolaget där vår elhandel bedrivs. Detta innebär att Ni ju faktiskt väljer el från Ert eget elbolag!
Detta hjälper till att säkra föreningens verksamhet med fortsatt hög servicenivå och mycket få strömavbrott vilket gör att vi fortsatt kan investera och förbättra vårt elnät.
Det är en tuff konkurrensutsatt marknad och skillnaderna är oftast väldigt små totalt sett för kunden. En stor fördel hos oss är att Ni får allt, nätavgifter och förbrukning, för fastigheten samlat på en enda faktura där det också finns möjlighet till att få e-faktura, faktura som e-post och autogirodragning.
Våra priser inkluderar allt, såsom påslag, elcertifikat och elområdesavgift vilket är viktigt vid eventuella prisjämförelser. Elskatt, f.n. 29,4 öre/kWh och moms, 25%, tillkommer hos alla elbolag.
Ni är alltid välkomna att ringa kontoret om Ni har frågor kring Ert avtal om förlängning eller om Ni vill ha hjälp att byta från ett annat elbolag tillbaka till oss igen vilket såklart alltid är extra trevligt!

Skogning/linjeröjning.

Vi kommer under höst/vinter/vår som vanligt genomföra en hel del linjeröjning på vårt nätområde. Har ni träd som står nära elledningarna eller andra frågor kring detta så hör gärna av er till oss?
Fällda träd, grenar och buskar tillhör markägaren.

Smarta appar till mobiltelefonen.

Svensk Energi, vår gemensamma branschorganisation, har just släppt en ny app som finns för nedladdning för såväl Android som Iphone. Den heter Drivkraft och är ett spel där man kopplar upp elnät till hela landet. Ett lärorikt och roligt spel som naturligtvis är helt gratis.
Sedan tidigare finns ju även Elräknaren, en app som redovisar förbrukningen på våra vanligaste elprylar i hemmet. En nytto-app som även den är gratis. Prova gärna dessa i höstmörkret!

Till sist.

Ni är alltid välkomna att höra av Er till oss på Olseröds Elektriska Distributionsförening. Ring på telefon 044-351126 eller maila på: info@oedf.se
Vi har öppet dagtid 07.00-16.00 och därefter svarar vårt jourlag vid eventuella fel på elnätet.
Vi önskar alla våra abonnenter en fortsatt riktigt skön och mysig höst.

Nyhetsbrev mars 2016 »