OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2016

INFORMATION 2016-03-31

Påskhelgen inföll tidigt i år och vi har nu även ställt om våra klockor till sommartid. Vi hoppas ni haft en skön påsk där ni kanske tittat till era fritidshus eller njutit av alla duktiga konstnärer på vårt nätområde? Nu ser vi fram emot lite högre temperaturer...

Driftsinformation.

Under hösten 2015 ersattes luftledningarna till Hästhagen/väg 118 med markkabel. Här har de äldre luftledningarna tagits bort.
Fästan/Österskogsvägen i Maglehem har en äldre stolptransformator ersatts med en transformatorkiosk samt luftledningar tagits bort och ersatts med markkablar.
Just nu pågår projekt i Lökaröd/Höjaröd där två stolptransformatorer tagits bort och ersatts med en transformatorkiosk. Luftledningarna har ersatts med markkabel även här. Det grävs även ner ny högspänningsledning längs Höjarödsvägen fram till ”Hästgården” i Lökaröd. Även här ersätts en äldre stolptransformator med en ny transformatorkiosk. Projektet är ett led i att få ringmatning i området och med tiden även fram till gamla stenbrottet.
Vi samarbetar med C4 Bredband och förlägger tomrör till fiber i förebyggande syfte då vi gräver ner våra ledningar. Detta för att påskynda kommande bredbandsarbete.

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 9 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd. Vi hälsar alla andelsägare välkomna för genomgång av bl.a. information om föreningens verksamhet, årets resultat, val m.m. enligt stadgeenlig dagordning.
Är ni tveksamma på om ni är andelsägare kan ni kontrollera detta på er senaste faktura? Ni finner uppgifterna på första sidan under Andelar i OEDF. Ni kan även höra av er till oss via telefon eller mail. Efter avslutad stämma bjuds det på fika. Det krävs ingen anmälan men vi är som vanligt tacksamma för besked om deltagande med tanke på beställning av kaffe/fika? Tack på förhand och välkomna!

Elpriser & avtal.

Ca 85% av våra abonnenter har valt vårt dotterbolag Olseröds Energi som elhandlare vilket är mycket glädjande. Är man andelsägare så är detta för många ett självklart val eftersom man köper sin el från sitt ”eget” elhandelsbolag och det finns många fördelar med detta. Man får t.ex. bara en räkning med all el, elnät + förbrukning, för fastigheten samlat på samma faktura.
Det finns såklart möjlighet att få sin faktura som e-faktura i sin internetbank, e-postfaktura eller traditionellt i sin brevlåda. Man kan även betala sin räkning via autogiro hos oss. Vår lilla organisation gör att vi har bra priser där påslag, elcertifikat, elområdesavgift alltid ingår i grundpriset. En fast avgift tillkommer men inga ”extrarader” förekommer hos oss förutom elskatt och moms. Vi erbjuder även grön el, vatten- och vindkraft, mot förfrågan?
Vi vill gärna uppmana er som har externa elhandlare, att när ert pågående elavtal går ut nästa gång så ta gärna kontakt med oss? Vi har ett flertal exempel på abonnenter som upptäckt att ett byte tillbaka lönar sig! Det är viktigt att man jämför ”rätt” saker mot varandra vilket ibland kan vara lite vilseledande. Nivåerna på elpriserna är ju för närvarande de lägsta på många år.
Det rörliga priset har de senaste åren legat väldigt lågt och visat sig vara ett bra val, men skulle vi få betydligt strängare vintrar framöver kan det vara all idé att fundera över att binda sitt avtal?
Vill man vara säker på vad elen kostar utan överraskningar ska man välja ett fast avtal.
Vill man följa Nordpools ned-/uppgångar med varierande pris månad för månad, ska man välja ett rörligt avtal. Man ska dock vid detta val vara beredd på att priserna kan variera kraftigt under året.
Har ni frågor kring ert elavtal är ni alltid välkomna att höra av er per telefon eller mail.
Ni kan alltid följa prisutvecklingen på vår hemsida under fliken Elhandel.

90 års-jubileum.

Det är i år 90 år sedan bygden fick elektricitet till sina hushåll! Detta kommer vi att fira bl.a. med ett Öppet Hus i våra lokaler på Sockenvägen i Olseröd söndagen den 7 augusti mellan kl 11:00-14:00.
Mer information kring detta kommer i senare utskick men notera gärna redan nu detta i er kalender.
 

Nyhetsbrev juni 2016 »