OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, juni 2015

INFORMATION 2015-06-30

Vi vill önska alla våra abonnenter en riktigt skön sommar & semesterledighet!

Driftsinformation.

Det i tidigare informationsblad nämnda projektet i Juleboda är nu slutfört. Luftledningar har ersatts med markkabel i det aktuella området och en ny transformator vid Blanks väg är nu i drift.
Vägarna i området är återställda. Vid senare tillfälle kommer detta projektet fortsätta upp till Rigevägen för att knyta ihop högspänningsnätet i Juleboda/Rigeleje.
På ett område i Lökaröd har vi bytt ut äldre luftledningar mot markkabel.
Även längs med Furubodavägen kommer samma åtgärder att utföras i sommar.
Att ersätta luftledningar med markkabel gör ju att vårt elnät blir mindre sårbart vid ev. stormar.

Elpriser & avtal.

Under sommaren är normalt sett priserna på elhandel som lägst. Har man ett fast avtal får man alltid information och erbjudande om ett nytt avtal i god tid från oss innan det gamla löper ut.
Det rörliga priset, vårt Spot-avtal, ligger på en fortsatt låg nivå men skulle vi få betydligt strängare vintrar framöver kan det vara all idé att fundera över att binda sitt avtal?
Oftast är det ju uppvärmningen av fastigheten på vintern som slukar mest energi och det är ju även då de rörliga priserna kan skjuta i höjden vilket kan vara mindre trevligt.
Har man ett Spot-avtal hos oss så löper det på ett år i taget och inga utskick görs vid förnyelse. Man kan dock alltid under perioden binda till ett fast avtal hos oss när som helst.
Vi kan även numera på förfrågan erbjuda grön el, d.v.s. vatten-/vindkraft, mot pristillägg.
Har ni frågor kring ert elavtal är ni alltid välkomna att höra av er per telefon eller mail.
Ni kan alltid följa aktuell prisutveckling på vår hemsida under fliken Elhandel.

Fler faktura-alternativ

I dagsläget kan vi erbjuda våra kunder pappersfaktura via post eller e-faktura via er internetbank. Fler och fler väljer e-faktura med dess fördelar. Detta val gör ni själv i er internetbank.
Efter sommaren kan vi även erbjuda våra abonnenter sin elfaktura via e-mail istället för per post. Vill ni byta till detta så hör av er till oss med den mailadress ni vill ha fakturan skickad till? Detta är ju liksom e-faktura ett alternativ som också är ett bra miljöval.
Väljer man dessutom Olseröds Energi som sin elhandlare, vilket de allra flesta faktiskt gör, får man ju dessutom all eldebitering samlat på en enda faktura vilket ju underlättar vid betalning.
Många väljer också att betala sin elräkning via autogiro. Detta val kan ni också göra i er internetbank eller ta kontakt med oss så hjälper vi er manuellt med detta.

Hjärtstartare.

Vi har köpt in en hjärtstartare som är placerad på vårt kontor i Olseröd. Den är tillgänglig för alla mellan 07.00-16.00 måndag-torsdag i veckorna. Personal, jourlag och styrelse har också genomgått utbildning i HLR, Hjärt- & LungRäddning, och användande av hjärtstartaren.
Maglehems Frivilliga Brandkår har också en hjärtstartare placerad i brandstationen och i registret på www.hjartstartarregistret.se kan ni se alla hjärtstartare i er närhet.
Det finns massor av exempel på hur en hjärtstartare tillsammans med HLR räddat liv.

Semesterstängt.

Vi har öppet under hela sommaren förutom under vecka 28, d.v.s. mellan den 6 juli-12 juli, då kontoret är stängt. Naturligvis kan ni dock som alltid vid eventuella problem med elnätet nå vårt jourlag dygnet runt på telefon 044-351126.
Har ni problem med utrustningen inne i er fastighet ber vi er dock ta kontakt med en elinstallatör.

Nyhetsbrev september 2015 »