OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, september 2014

INFORMATION 2014-09-30

Tiden går fort och efter en underbar sommar är hösten nu här och sista helgen i oktober är det åter dags att ställa tillbaka våra klockor en timme då sommartiden upphör även i vår almanacka.
Inför hösten har vi uppdaterat vår hemsida www.oedf.se med energieffektivisering under fliken Kundservice. Här får Ni info, tips och länkar om energisparande åtgärder för att sänka Er totala förbrukning. För Er med en smart mobiltelefon finns också möjlighet att numera ladda ner appen Elräknaren från Svensk Energi där man kan utföra en hel del beräkningar på förbrukning av vanliga elapparater i hushållet. Appen är gratis och finns att ladda ner för Android och iPhone.

Elpriser & avtal.

Elpriserna fortsätter att ligga lågt och de som förnyat sina fasta avtal i sommar/höst har gjort detta till betydligt lägre priser än mot föregående avtalspriser. Även det rörliga Spot-priset ligger för närvarande på lägre nivåer i jämförelse med motsvarande månader 2013.
Vi är också glada att ca 85% av våra abonnenter fortsatt väljer Olseröds Energi som sin elleverantör. De flesta av våra abonnenter äger ju andelar i Olseröds Elektriska Distributionsförening och därmed också i dotterbolaget där vår elhandel bedrivs. Detta innebär att Ni ju faktiskt väljer el från Ert eget elbolag! Detta hjälper till att säkra föreningens verksamhet med fortsatt hög servicenivå och mycket få strömavbrott vilket gör att vi fortsatt kan investera och förbättra vårt elnät.
Det är en tuff konkurrensutsatt marknad och skillnaderna är oftast väldigt små totalt sett för kunden. En stor fördel hos oss är att Ni får allt, nätavgifter och förbrukning, för fastigheten samlat på en enda faktura där det också finns möjlighet till att få e-faktura och autogirodragning.
Gällande aktuella avtalspriser så finns dessa alltid uppdaterade på vår hemsida. Ni är också välkomna att ringa kontoret om Ni har frågor kring Ert avtal om förlängning eller om Ni vill ha hjälp att byta från ett annat elbolag tillbaka till oss igen.

Skogning/linjeröjning.

Vi kommer under höst/vinter/vår som vanligt genomföra en hel del linjeröjning på vårt nätområde. Har ni träd som står nära elledningarna eller andra frågor kring detta så hör av er till oss?
Fällda träd, grenar och buskar tillhör markägaren.

Övrig driftsinformation.

Under förutsättning att vintern inte sätter käppar i hjulet kommer vi att fortsätta vårt arbete med att trygga strömförsörjningen utmed havet. Vårt projekt med ”Strandkabeln” närmar sig nu Skeppsvägen där vi sätter ny transformatorkiosk och går vidare till Monsunvägen.

En lite oroväckande utveckling av begärd timmätning av externa energibolag gör att vi tvingas dra på takten med att ersätta luftledningarna med nergrävda kablar. Kostnaden för att hålla timmätningen i drift är hög och hämmar därmed tyvärr utbyggnadstakten på vårt nätområde.

Till sist.

Ni är alltid välkomna att höra av Er till oss på Olseröds Elektriska Distributionsförening, 044-351126.
Vi har öppet dagtid 07.00-16.00 och därefter svarar vårt jourlag vid eventuella fel på elnätet.
Vi önskar Er alla en fortsatt riktigt skön och mysig höst!
 

Nyhetsbrev mars 2015 »