OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2014

INFORMATION 2014-03-31

Våren är nu på gång här efter en väldigt mild vinter och vi närmar oss påsken, som i år kommer lite senare, då många säkert passar på att titta till sina stugor och kanske njuter av lite konst i området? Vi vill redan nu därför passa på att önska en Glad Påsk till er alla!

Bredbandsprojektet.

Detta pågår för fullt och det är C4 Elnät som är ansvariga för arbetet. Vi passar dock på att i samband med grävningarna att ersätta befintliga luftledningar med markkabel och förstärka vårt nät på de områden som det behövs och där bredbandsprojektet ändå gräver och passerar.
Olseröds by har t.ex. fått en ny transformator och ny gatubelysning i samband med att de gamla trästolparna tagits bort och ersatts med markkabel istället.
Gällande kommande nu kända arbeten kommer de befintliga luftledningarna (lågspänning) att ersättas med markkabel vid Hörlyckan/Köle och i Maglehems by förstärker vi nätet mot kyrkan.

Elpriser & avtal.

Vi har för närvarande väldigt låga nivåer på såväl Spot-priser som erbjudanden om nya fasta avtal. Den milda vintern har lett till prisfall på marknaden och även övriga parametrar som påverkar elpriset såsom stabil kärnkraftsproduktion, blåsiga förhållanden, hydrologi i balans, har gjort att vi ser de lägsta priserna på 7 år! Har ni ett rörligt avtal idag kan ni faktiskt binda till ett fast avtal under snittpriset för Spot-avtalet 2013, vilket säkrar en låg elkostnad för kommande vintrar som kanske inte blir riktigt lika snälla mot oss som den som passerat?
Ni kan följa prisutvecklingen på vår hemsida www.oedf.se eller hör gärna av Er per telefon!

Elnätsavgifter 2014.

Efter en vinnande dom i Förvaltningsrätten den 11 december 2013 för elnätsföretagen gick Energimarknadsinspektionen (EI) ut i media och påstod att elnätsföretagen skulle komma att höja sina elnätsavgifter upp till 50%! Man avsåg ju elnätsavgifterna, men många som läste detta och räknade 50% på sina totala elavgifter bävade såklart, med all rätt.
I korta ordalag handlar det om att EI ska säkra så att elnätsföretagen inte tar för mycket betalt, men ändå ger den kvalitet i överföringen som lagen säger. Detta är baserat på all data som elnätsföretagen lämnar in till myndigheten. Man har dock under årens gång ändrat metoden för denna beräkning vilket tyvärr lett till att mycket kostnadskrävande arbete som elnätsföretagen lagt ner varit förgäves. Den aktuella domen gäller en hastigt införd övergångsbestämmelse som överklagades av många elnätsföretag, däribland vi. Den fastslog att EI gjort fel och gjort avsteg från lagen när man införde denna. EI har dock överklagat denna dom så fortsättning lär följa...
Olseröds Elektriska har idag ett elnät med få elavbrott vilket också visat sig under stormarna Simone & Sven under 2013. Vi fortsätter vårt långsiktiga arbete för att ytterligare säkra vårt elnät med fortsatta markläggningar och ringmatningar med investeringar på en, för oss, rimlig nivå.
I jämförelse med nätavgifter på andra liknande landsbygdsnät står vi oss väl och även framöver strävar vi efter att hålla avgifterna på en så låg nivå som möjligt.
Styrelsen har beslutat att inte höja våra nätavgifter under 2014.

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 12 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd. Kallelse sker även i lokalpress, via elräkningen och på vår hemsida. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Övrigt.

Ni vet väl om att ni kan få e-faktura hos oss? Anmälan sker via er internetbank.
Även autogiro för er faktura är möjligt hos oss.
För att nå Mina Sidor via vår hemsida måste ert personnummer vara registrerat hos oss.
Hör gärna av er till kontoret för hjälp kring ovanstående?
 

Nyhetsbrev juni 2014 »