OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, juni 2014

INFORMATION 2014-06-30

Elpriser & avtal.

Nivån på elpriserna fortsätter efter den gynnsamma vintern att vara låg och stora besparingar kan därför göras för Er som i höst har ett 3-årsavtal som löper ut. Personliga utskick sker alltid i god tid innan ett fast avtal löper ut med erbjudande om förlängning. Har Ni ett rörligt avtal med oss, Spot-avtal, får Ni inget sådant utskick men kan när som helst välja att binda till ett fast avtal hos oss till aktuellt pris. Ni kan då välja mellan 1-, 2- och 3-årsavtal.
Vi har konkurrenskraftiga priser även om vi är en liten aktör. Vi handlar in vår el med en riskfri modell och skillnaden blir för kunden oftast ganska liten totalt sett vid jämförelse med andra aktörer på marknaden. Telefonförsäljare som lovar alltför mycket är dessvärre inte ovanligt i elbranschen med mer eller mindre seriösa metoder. Många har därför på sistone valt att komma tillbaka till oss igen efter att under en tid provat ett annat elbolag och vi hjälper Er gärna med detta.
Här följer några räkneexempel värda att fundera över?
Med årsförbrukningen 5000 kWh gör en prisskillnad på 1 öre/kWh en besparing på 50:-/år+moms.
Med årsförbrukningen 10000 kWh gör en prisskillnad på 1 öre/kWh en besparing på 100:-/år+moms.
Med årsförbrukningen 20000 kWh gör en prisskillnad på 1 öre/kWh en besparing på 200:-/år+moms.
Ni kan följa prisutvecklingen på vår hemsida www.oedf.se eller hör gärna av Er till oss med frågor.

Bredbandsprojektet.

Etapp 1 är nu avslutad och en stor del av våra abonnenter har fått anslutningsmöjlighet till bredband via Kristianstad Stadsnät. Har ni frågor kring den fortsatta utbyggnaden, eller kanske vill ansluta er i efterhand, ber vi Er ta kontakt med C4 Elnät, Bobby Bengtsson på telefon 0733-737547.
Samarbetet mellan parterna har fungerat mycket bra och vi har i samband med all grävning passat på att göra en hel del förbättringar på vårt elnät. I Maglehems by har vi förstärkt vårt lågspänningsnät på ett flertal ställen. Även vid Böke har förstärkning av lågspänningsnätet utförts och dessutom har arbeten gjorts för möjlighet till ringmatning här. Vid Olseröd/Hörlyckan har samtliga luftledningar (lågspänning) ersatts med markkabel. Så också vidare från Olseröd fram till väg 19 där också 5 st belysningsstolpar i trä bytts ut till nya moderna rör-stolpar. Allt detta tillsammans med tidigare arbeten i Olseröds by, nämnda i förra info-bladet, har gjort vårt elnät mer stabilt och variabelt med ökade möjligheter till ringmatning. Gamla trästolpar har tagits bort eller ersatts vilket ju också gett ett nytt fint visuellt intryck när nu också grönskan utplånat många av spåren av grävningarna.

Semesterstängt.

Kontoret är öppet hela sommaren 07.00-16.00 med undantag av veckorna 30 & 31 (21 juli - 3 aug).
Ni kan dock alltid nå vårt jour-lag dygnet runt på telefon 044-351126 vid fel gällande elnätet.
Har Ni ett elfel inne i Er fastighet bör dock en installationselektriker kontaktas.

Nya abonnenter.

Under våren och försommaren har en hel del ägarbyten av fastigheter förekommit på vårt område och även några nya fastigheter har tillkommit. Många är rena generationsskiften men även helt nya kunder har registrerats. Vi vill därför gärna passa på att önska alla nya kunder Välkomna hit och hoppas Ni ska trivas här med oss. Vi är en liten andelsägd förening med mycket god lokalkännedom och hög servicegrad vilket många av våra nöjda kunder ofta nämner vid våra samtal. Vi är såklart även tacksamma att väldigt många väljer att köpa sin förbrukningsel av föreningens dotterbolag, Olseröds Energi AB, och därmed får alla elutgifter samlat på en faktura för sin fastighet.

Övrigt.

  • Ni kan välja att få e-faktura från oss. Anmälan sker via er internetbank.
  • Även autogiro för er faktura är möjligt hos oss vilket kan vara bra t.ex. nu i semestertider.
  • För att nå Mina Sidor via vår hemsida måste ert personnummer vara registrerat hos oss.
  • Här kan Ni se bl.a. förbrukningsstatistik, fakturor och andra uppgifter kring ert abonnemang.
  • Har ni ändrad adress, nytt mobiltelefonnummer, mailadress? Hör gärna av Er.

Till sist vill vi önska Alla våra abonnenter en riktigt Skön Sommar & Semester!
 

Nyhetsbrev september 2014 »