OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2019

INFORMATION 2019-03-31

Våren är på gång här i Olseröd och vi hoppas att påsken som nu närmar sig bjuder på riktigt fint väder för alla er som besöker era fritidshus och som kanske tar en tur på konstrundan.
Vi vill önska er Alla en Glad Påsk och ber er ta det försiktigt på vägarna med mycket folk i rörelse.

Driftsinformation.

Vid störningar på vårt elnät står Henrik Larsson tillsammans med Lennart ”Nenne” Thuresson, Mats Andersson, Jonas Hellberg och Linus Lööv redo att rycka ut för att våra abonnenter alltid så snabbt som möjligt ska få sin ström tillbaka. Från årsskiftet har de fått förstärkning av Per Blixt som vi välkomnar till vårt jourlag som numera därmed består av 6 personer.

Vid Folkestorp har vi grävt ner grövre lågspänningskabel för bättre spänningskvalité till abonnent.

Olseröds Elektriska har på uppdrag av kommunen under februari månad sett över samtliga gatljus på vårt nätområde och åtgärdat de fel som då upptäcktes. Viss röjning har också skett där det behövts.
Fel på gatljus ska alltid anmälas till kommunens Medborgarcenter på telefon: 044-13 44 44

Arbetet med att hjälpa våra abonnenter att flytta ut elmätare till utvändiga skåp pågår fortlöpande. Har ni en invändig elmätare så hör gärna av er till oss med frågor så är vi behjälpliga med förslag?

Elpriser & avtal.

Har du ett rörligt elavtal har du säkert märkt att priserna sedan extremsommaren 2018 legat betydligt högre än tidigare år. Det har varit rena ”vinterpriser” hela hösten där t.ex. augusti månads rörliga pris var dyrare än i december! Nu börjar de, äntligen, sjunka igen i takt med vår och värme.

De fasta elavtalen har ju också dessvärre följt med i denna uppgång och för många som ska teckna nytt fast avtal har det varit rejäla höjningar mot sitt tidigare utgående elavtal.

Om framtiden är det omöjligt att sia men troligen får vi vänja oss vid lite högre elpriser framöver? Sommaren brukar vara en bra tid att skriva om sitt elavtal på men förra sommaren gjorde ju att inte ens den rekommendationen stämde så bra tyvärr. Man bör dock fundera om man ska ha ett fast eller rörligt avtal speciellt med facit av elpriserna under året som gått!

Vi har väldigt nöjda och trofasta kunder men det händer ibland att någon väljer att hoppa på erbjudanden från andra elhandelsbolag via telefonförsäljning, försäljning vid köpcentra eller nappar på någon av de kundorganisationer som via tv-reklam erbjuder billigast el via stora upphandlingar.
Det visar sig ideligen att de inte alls gjort en bra affär utan faktiskt betalar mer för elen än de gjort tidigare. Man erbjuder ett lågt pris i botten som sedan kompletteras med ett antal ”extrarader” med olika tillkommande avgifter såsom elcertifikatsavgift, områdesavgift, påslag, förhöjd avgift till SvK och förhöjd månadsavgift istället. Detta kan göra att det utlovade priset stiger med 10-15 öre/kWh!
Vissa elhandelsbolag lockar också med ”el till inköpspris” där man istället lägger på en månadsavgift som gör att besparingen helt uteblir och kunden även i detta fall får en höjning av sin elkostnad.

Hos oss ingår alla ovanstående avgifter i det utlovade priset men liksom de allra flesta elhandelsbolag tar vi ut en fast avgift på 364 kr/år vilket motsvarar ca 30 kr/månad för administrativa kostnader.
Har ni ett externt elbolag så skicka gärna er elräkning därifrån och låt oss räkna på ett avtal hos oss?
De kunder som gjort detta har insett att de faktiskt inte tjänat en enda krona och bytt tillbaka till oss igen! Det bästa elavtalet gör ni med ert eget lokala elhandelsbolag så hör alltid av er till oss först.

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 6 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd. Vi hälsar alla andelsägare hjärtligt välkomna för information om bl.a. föreningens verksamhet under året, årets ekonomiska resultat, personval m.m. enligt stadgeenlig dagordning.

Efter avslutad stämma bjuds det på fika. Det krävs ingen anmälan men vi är som vanligt tacksamma för besked om deltagande med tanke på beställning av kaffe/kaka? Tack på förhand och välkomna!

Nyhetsbrev juni 2019 »