OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, mars 2018

INFORMATION 2018-03-31

Påsken kom tidigt i år och har därför passerat när ni läser detta brev. Vädret blev tyvärr ett stort aprilskämt som vi väl kunde varit utan! Trots det hoppas vi det blev en skön ledighet för er, kanske med ett besök i fritidshuset inför säsongen eller kanske en tur på konstrundan här i trakterna?
Nu längtar vi efter lite högre temperaturer framöver så vi kan hänga undan vinterjackan...

Driftsinformation.

Vi håller på med skogsröjning med motorsåg längs våra luftledningar på vårt elnät.
Har ni egna observationer kring detta ämne så hör gärna av er till oss för ev. åtgärdande?

De dieselelverk som vi har till förfogande har servats för att stå startklara vid eventuella störningar på vårt elnät. En resurs som är guld värd vid de tillfällen det händer...

Vi har grävt ner elledning vid Folkestorp för kommande fartkamera vid väg 19, körriktning norrut.

En del bristfälliga mätarskåp har bytts ut. Mätarskåpet tillhör alltid abonnenten men det är viktigt att OEDF har tillgång till detta så det får absolut inte blockeras av vedstaplar eller annat.
Har ni ett invändigt mätarskåp, d.v.s. din elmätare inomhus, så bör ni se över detta inför framtiden då nästa generations elmätare förmodligen kommer att kräva ett mätarskåp ute för kommunikation.
Har ni frågor eller funderingar kring detta så hör gärna av er så har vi säkert en lösning för oss båda?

Elinstallationer.

OEDF har ju ingen installationsverksamhet utan ansvarar för elnätet i området. Har ni problem med elen inne i er fastighet måste ni därför anlita en elinstallatör som kan hjälpa er med detta. Har ni jordfelsbrytare i er fastighet så kontrollera alltid den först vid fel innan ni ringer vårt jourlag.
Tänk på att ni som fastighetsägare har ansvaret då ni anlitar elinstallatör att denne innehar giltig elbehörighet. Detta kan ni enkelt kontrollera via internet på Elsäkerhetsverkets hemsida, www.elsakerhetsverket.se eller följ länk på OEDF:s hemsida www.oedf.se

Elpriser & avtal.

Den tidigare milda vintern har gjort att elpriserna länge varit låga och stabila. Men när vintern väl kom så märktes det på såväl de rörliga som de fasta avtalspriserna som direkt sköt i höjden.
Nu väntar, förhoppningsvis, en lite varmare tid som förmodligen stabiliserar priserna igen?

Har ni en extern elhandlare så kolla alltid med oss när det är dags att teckna nytt elavtal!
Vi har många som vittnar om att de ”fördelaktiga” elavtal de tidigare tecknat med telefonförsäljare t.ex. inte alls varit så förmånliga som det utlovats. Att utlova tusentals kronor i besparing utan att egentligen veta något om nuvarande avtal och total elförbrukning över året är tyvärr inte alltid seriöst och det är därför viktigt att jämföra rätt siffror med varandra. Vi vill gärna påpeka att vi inte har några ”extra-rader” på vår faktura med olika diverse kostnader som en del bolag lägger på det utlovade elpriset. Det bästa elavtalet gör ni med ert eget lokala elhandelsbolag så hör av er!

Adressändringar.

Vi är inte anslutet till något automatiskt adressregister och är därför tacksamma om ni alltid meddelar adressändringar direkt till oss via mail eller samtal? Detta gäller även telefonnummer och e-mail. Det är viktigt att vi har rätt uppgifter i vårt system om vi behöver ta kontakt med er.

Tyvärr är inte postens brev-service vad den en gång varit och många abonnenter väljer därför att få sin faktura som e-faktura i sin internet-bank eller som epost-faktura till sin mailadress om man hellre vill det. Val av e-faktura gör ni själv i er internetbank. Epost-faktura fixar vi, så bara hör av er?

Årsstämma.

OEDF:s årsstämma för andelsägare hålls i år måndagen den 7 maj kl 19.00 i Byastugan i Olseröd.
Vi hälsar alla andelsägare hjärtligt välkomna för information om bl.a. föreningens verksamhet under året, årets ekonomiska resultat, personval m.m. enligt stadgeenlig dagordning.

Efter avslutad stämma bjuds det på fika. Det krävs ingen anmälan men vi är som vanligt tacksamma för besked om deltagande med tanke på beställning av kaffe/kaka? Tack på förhand och välkomna!

Nyhetsbrev juni 2018 »