OEDF kontakt

Olseröds Elektriska Distributionsförening UPA

Sockenv 524

297 95 Degeberga

Telefon: 044-351126

Fax: 044-351051

Kontaktformulär »

Vid ev ELFEL ring 044-351126, dygnet runt

 

Snabblänkar

Här på webbplatsen OEDF hittar du bland annat:

 

Informationsblad från Olseröds Elektriska DF, september 2016

INFORMATION 2016-09-30

Hösten är här vilket ju märks på såväl yttertemperaturen som på trädens löv som nu byter färg och även börjar falla så smått. Mörkret faller tidigare på kvällen och även morgonljuset dröjer lite extra. September gav oss dock temperaturer som var rekordhöga och definitivt upphör ju sommartiden först den söndagen den 30 oktober då vi som vanligt ställer tillbaka våra klockor en timme på natten.
Vi hoppas Ni alla haft en riktigt skön och avkopplande sommar och önskar en fortsatt skön höst!

Driftsinformation.

Under sommaren har ett antal invändiga mätare flyttats ut till fasadskåp. I Österlia har vi i samma period bytt ut äldre kabelskåp.
Vi kommer från vecka 42 och framåt att gräva från Lökaröds skola till Stenbrotten i Lökaröd. Här kommer äldre luftledning att bytas ut mot ny markkabel.
Under grävarbetet kommer framkomligheten längs med Lökarödsvägen att bli starkt nedsatt.
Tänk på att anpassa hastigheten förbi grävarbetsplatsen och om möjligt välja annan väg.

Elpriser & avtal.

Vi har haft låga elpriser en längre tid och många har i sommar valt att teckna nya avtal till förmånliga priser. Just nu är tendensen något stigande men fortfarande är det ett bra läge att binda sitt elpris inför kommande vinter. Skillnaden mellan snittpriset på ett rörligt avtal och ett fast avtal är dessutom just nu inte så stor så ett flertal kunder med ett rörligt avtal har också valt att byta till ett fast avtal.
Aktuella priser finns alltid på vår hemsida eller ring gärna kontoret.

  • Välj fast avtal om ni vill vara säker på vad er el kostar framöver utan överraskningar.
  • Välj rörligt avtal om ni vill ha ett elpris som följer marknadsutvecklingen på Nordpool.
    Detta är ett månadsvägt medelpris som fastställs när månaden är slut.

Vi är glada för att så många som 85% av våra abonnenter väljer sitt "eget" elbolag, d.v.s. vårt dotterbolag Olseröds Energi som sin elhandlare vilket ju stärker vår förenings verksamhet.
Tillhör du dem som inte har oss som elhandlare? Låt oss jämföra er elhandelsfaktura mot vår?
Hos många elhandlare tillkommer ett flertal "extrarader" med debitering som exempelvis elcertifikatsavgift, områdesavgift, förhöjd avgift till SvK, förhöjd kvotplikt m.m. Vi har sett ett flertal exempel på detta. Hos oss ingår alltid dessa avgifter redan i det pris som redovisas på fakturan.
Vi kan även erbjuda grön el mot förfrågan och dessutom får ni allt samlat på en och samma faktura.

Nya abonnenter.

Även denna vår/sommar/höst har det förekommit ett flertal ägarbyten och överlåtelser på vårt område. Vi vill passa på att hälsa Er välkomna hit och meddela Er, och alla andra abonnenter att det finns möjlighet att få sin elräkning som såväl e-faktura, e-postfaktura eller via posten (standard). Även autogiro är möjligt. Hör av till kontoret så hjälper vi Er med detta och eventuellt andra frågor?

Elnätsavgifter.

Våra elpriser för regionnätet, d.v.s. elmatningen in till vår mottagningsstation från Eon, höjs fr.o.m. den 2017-01-01 vilket gör att vi dessvärre tvingas justera vår elnätsavgift från detta datum.
Denna avisering har inget samband med de uppgifter som publicerats i media de senaste veckorna gällande kraftigt höjda elnätsavgifter i landet utan avser bara Eon:s höjning från årsskiftet.
Vår senaste prisjustering var 2013-06-01 så vi tillhör alltså inte de som kraftigt höjt sina nätavgifter. Denna kommande prisjustering gäller samtliga elnät så vi blir ju inte de enda som tvingas till detta. I jämförelse med andra liknande landsbygdsnät i vår omgivning har vi redan nu de lägsta priserna.
De nya priserna, gällande från 2017-01-01 kommer att redovisas på vår hemsida när de är fastställda.

Öppet Hus.

Till sist vill vi gärna tacka Alla som besökte oss på vårt 90-årsjubileum som vi firade med Öppet Hus i våra lokaler söndagen den 7 augusti. Vi vill tacka för allt beröm och alla värmande ord om vår verksamhet i bygden som framfördes då och det var trevligt att se så många glada abonnenter här denna dag. Vi riktar också ett tack till Sven på Lillehems Utegrisar för utsökt god grillad korv.
 

Nyhetsbrev december 2016 »